De voordelen op een rij

 

Vloerverwarming blijft langer warm

Een woning met warmte van Energiek heeft meestal in alle kamers vloerverwarming. Dat is comfortabel. Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte doordat de gehele vloer opwarmt. Zo blijft het ook langer warm. Er zijn geen radiatoren meer nodig waarachter zich huisstof verzamelt.* Door de gelijkmatige verwarming verplaatst er minder stof door uw woning. Nog een voordeel: zonder radiatoren heeft u meer ruimte om uw woning in te delen.

*Dit geldt niet voor de Herzogstraat. Hier werkt het systeem wel met radiatoren.

 

Warmte in de winter, koelte in de zomer

In koude maanden zorgt de vloerverwarming voor een gelijkmatige warmte in de woning. Als het in de zomer warmer wordt, geeft de vloer een aangename verkoeling. In de zomermaanden gaat er water van ongeveer 18 graden door de vloerverwarming. Op warme dagen zorgt dit voor een koelere temperatuur in de woning.

*Dit geldt niet voor de Herzogstraat. Hier kan het systeem niet koelen.

 

Geen aanschaf of onderhoud van een CV-ketel

De leidingen van de vloerverwarming zijn in de vloer weggewerkt en zijn niet zichtbaar. U heeft alleen een afleverset in uw woning. Dit kleine apparaat staat meestal in de meterkast of in de trapkast. Dit hangt af van de indeling van de woning. Het apparaat is eigendom van Energiek en wij zorgen voor onderhoud. U hoeft dus zelf geen cv-ketel te kopen of te onderhouden*.

*Dit geldt alleen voor koopwoningen

 

Milieuvriendelijk: tot 65 % minder CO2 uitstoot.

Energiek gebruikt de warmte uit de bodem en zonne-energie als belangrijkste energiebronnen. Daar komen geen fossiele brandstoffen, zoals olie en gas, aan te pas. Dat betekent veel minder uitstoot van CO2, de belangrijkste oorzaak van het broeikaseffect. Energiek kan de uitstoot van CO2 natuurlijk niet helemaal voorkomen. Er blijft namelijk gas nodig om het tapwater op te warmen tot 65 graden. Dat gebeurt in de centrale van Energiek. Alles bij elkaar zorgt Energiek voor bijna 65 % minder CO2 uitstoot dan verwarming met een traditionele cv-ketel.