Algemene vragen

 

Wat is Energiek?

Energiek is een duurzame energieleverancier. Energiek maakt gebruik van warmte uit de bodem om in de winter woningen mee te verwarmen en warm tapwater te kunnen leveren. In de zomer kunnen de woningen ook worden gekoeld.

 

Warmte in de winter en koeling in de zomer. Wat betekent dat precies?

Uit het opgepompte grondwater onttrekken we warmte. Dit gebeurt met een warmtepomp. Deze warmte gebruiken we om de woningen te verwarmen. In de zomer halen we geen warmte uit het opgepompte grondwater. Het water is dan gemiddeld 15 – 18 graden. Daarmee koelen we dan de woning.

 

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat waarmee we warmte halen uit de bodem of uit de lucht. Deze warmte kan weer gebruikt worden voor het opwarmen van bijvoorbeeld water. Een warmtepomp werkt feitelijk als een omgekeerde koelkast. In plaats van te koelen wordt het temperatuurverschil uit het grondwater gebruikt om te verwarmen.

 

Wat is een afleverset?

Een afleverset is een apparaat van Energiek dat in uw woning staat om de binneninstallatie in uw woning te verwarmen en om warm drinkwater te leveren.

afleverset-appartement.jpegafleverset-egw.jpeg

Voorbeelden van een afleverset

 

Waar moet ik op letten met vloerverwarming?

Als u vloerverwarming heeft moet u er bij de keuze voor een vloerbedekking op letten dat deze gemakkelijk warmte doorlaat. U mag beslist niet hakken, frezen, schroeven of spijkeren in de vloer. Hiermee beschadigd u de vloerverwarming en kan lekkage ontstaan. Wilt u lijm gebruiken ? Gebruik dan alleen een product dat geschikt is voor vloerverwarming. Lees meer in de flyer over vloerverwarming

 

Welke vloerbedekking mag ik gebruiken?

Niet alle soorten vloerbedekking zijn geschikt voor vloerverwarming. Als de warmte weerstand (Rc-waarde) van de vloerbedekking minder is dan 0,9 m2 K/W, is de vloerbedekking geschikt. Vraag daarom altijd bij uw leverancier hoe hoog de Rc-waarde is van de vloerbedekking. Kies bij voorkeur voor een harde vloerbedekking met een lage isolatie waarde, zoals tegels, natuursteen of linoleum. Kurk is niet geschikt voor vloerverwarming. Hout, parket of laminaat is meestal ook geschikt, maar sommige houtsoorten niet. Vraag uw leverancier naar wat de mogelijkheden zijn.

 

Ik krijg mijn huis niet (goed) warm. Wat moet ik doen?

Controleer eerst of de thermostaat voldoende hoog staat. Controleer daarna of de afleverset spanning heeft en/of niet in storing staat. Kijk onder handleiding afleverset.
Kunt u de storing niet zelf oplossen neem dan contact op via vragen@inwarmte.nl of 085 – 401 50 65 (lokaal tarief).

 

Ik heb een storing. Wat moet ik doen?

U kunt eerst zelf de volgende 5 controles uitvoeren;

  1. Zit de stekker van de afleverset in het stopcontact ?
  2. Staat de elektragroep ingeschakeld waarop de afleverset is aangesloten ?
  3. Staat de kamerthermostaat op de juiste temperatuur (20 gr. Celcius) ingesteld
  4. Staan de afsluiters onder het afleverstation open ? (= hendel evenwijdig met de leiding)
  5. Krijgt u een storing F-8 melding op de afleverset ? Dat kan betekenen dat de thermostaat op koelen staat, terwijl er nog geen koeling wordt geleverd vanuit het centrale systeem van Energiek. Indien dit gebeurt kunt u de afleverset resetten. Trek de stekker uit het stopcontact. Wacht 10 seconden en plaats deze weer in het stopcontact.

Neem contact op via vragen@inwarmte.nl of bel 085 - 401 50 65.

storingsmelder-afleverset.jpeg

Een voorbeeld van een storingsmelder op een afleverset.

 

Ik heb een klacht over Energiek. Waar kan ik terecht?

Energiek probeert zo goed mogelijk haar verplichtingen na te komen. Mocht u niet tevreden zijn, dan vernemen wij dat graag. Neem contact op via vragen@inwarmte.nl