Tarieven en betalen

Energiek maakt gebruik van voorschotten. Dat betekent dat wij vooraf berekenen wat u elke maand gaat betalen. Elke maand brengen wij de kosten voor levering van warmte en warm water bij u in rekening. U kunt dit ook teruglezen in onze algemene voorwaarden.

De voorschotten betaalt u rond de 20e van de maand.

De afrekening van Energiek

Elk jaar ontvangt u van ons een eindafrekening. Hier staan alle gegevens op over het afgelopen jaar zoals uw verbruik en de voorschotten die wij in rekening hebben gebracht. De eindafrekening ontvangt u in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar. Het verschil tussen de voorschotten en de werkelijke kosten krijgt u terug of moet u bij betalen.

Tarieven

In ons tarievenblad vindt u de maandelijkse bedragen voor vastrecht en warmte. De bedragen zijn inclusief 21 % BTW.

Betalen van de rekening

Als u niet betaalt ontvangt u van ons een betalingsherinnering per post. Deze herinnering is kosteloos. Na deze herinnering verwachten wij dat u wel gaat betalen anders brengen wij extra kosten in rekening. Voorkom extra kosten, betaal op tijd.

Warmte afsluiten bij betalingsachterstand

Zorg dat u geen betalingsachterstand oploopt. Wij kunnen de warmtelevering afsluiten. Neem snel contact met ons op als u niet kunt betalen. Lees meer in de bijlage warmte afsluiten.

Betalingsregeling

Als u de rekening niet kunt betalen, dan gaan wij graag met u in gesprek. Samen bespreken wij met u wat de juiste oplossing is. Een betalingsregeling is vaak mogelijk. Wacht niet te lang en laat uw kosten niet oplopen. Neem contact met ons op via 085 – 401 50 65.